Med elbil från Gotland till Säfsen

Hej, kan man ladda en elbil hos er? Givetvis, du är välkommen! Var svaret då Berra Marcusson ringde till High Voltage Valley/Samarkand2015. Berra var I full färd att planerade sin bilresa från Gotland till Säfsen Resort där han skulle föreläsa på Adventure Days – ett stort motorcykelevenemang för grusvägsentusiaster.

Berra Marcusson fick guidning vid snabbladdaren av Marianne Liinanki

Att förbereda elbilsresan var i och för sig inte särskilt besvärligt. Inte för en äventyrare som Berra – som planerat och genomfört ett Paris-Dakarrally genom öknen på motorcykel.
 
- Det börjar bli allt enklare, men ju längre upp i landet man kommer desto glesare mellan snabbladdarna så lite planering krävs, säger Berra Marcusson.

Snabbladdaren som finns vid High Voltage Valley har funnits i fem år och var den första i Dalarna. Marianne Liinanki berättar att det är allt fler som kommer och laddar sina elbilar. Vissa dagar är det kö, så nog finns det stort behov av fler laddare av detta slag. Inte minst då allt fler biltillverkare kommer med nya fina modeller som passar allt från barnfamiljer till dem som gillar sportiga saker. 
 
Bilen Berra kör är en Nissan Leaf som han haft I två år. Att han valt just elbil är ingen slump. Förutom motorcyklar och äventyr är elkraft och miljö ett stort intresse. Tidigare arbetade Berra som projektansvarig för internationella kraftverksbyggen, bland annat åt ABB.

- Ja miljö är viktigt! Vi försöker att driva vår gård på Gotland med miljövänlig el. I dagsläget använder vi vindkraft i så stor utsträckning som möjligt, men vi planerar även att installera solel. Gården har flera byggnader med stora tak som lämpar sig bra för det, förklarar Berra.
 
Även när det gäller motorcyklar är eldrift en grej som Berra vurmar för. Hemma på gården har han tre elmotorcyklar av märket KTM Freeride.  Han har dessutom kört världens största endurotävling, Gotland Grand National, hela tjugo gånger varav en med elmotorcykel.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter