Välkommen till årets Powerful Innovation Day

Ludvika - ett innovationscentrum i universum

Energiförsörjning, rymdprojekt och universums framtid är några av sakerna som kommer att diskuteras på årets Powerful Innovation Day där Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik är en av föreläsarna. Vidare får ni höra Jenny Jansson och Fredric Lilljebjörn berätta om Mission X, Linda varga mfl infomrera om 
Välkommen att lyssna på intressanta föredragningar och att träffa företag och intressenter för inspiration och utbyte av erfarenheter. Missa inte att anmäla dig till denna inspirerande och informativa eftermiddag. 

Powerful Innovation Day är ett årligen återkommande evenemang som samlar innovatörer, entreprenörer och andra som är intresserade av den spännande utvecklingen vi är mitt i.

14.00 - Leif Pettersson, KSO i Ludvika, och Lars Lindblom, VD på Samarkand2015, håller välkomstanförande.
 

Linda Varga, EFFEKT4Dalarna
Projektet Effekt4Dalarna samlar lokala elnätsägare, regionala/nationella elnätsaktörer, offentliga organisationer och näringsliv för att möta utmaningarna i elnätet.

Fika och mingel
 

Jenny Jansson och Fredric Lilljebjörn, Mission X
Ludvikaprojektet Mission X - för alla - att träna och leva som en astronaut! leds av Jenny och Fredric med stöd av Samarkand. Projektet drivs internationellt av ESA, Europeiska rymdorganisationen och ESERO Sverige, med syfte att stimulera barn och yngre ungdomar att “träna som en astronaut”.

Zack Löfgren, Determining properties of a loop in the solar atmosphere
I sitt gymnasiearbete på VBU fördjupar sig Zack i förståelsen för "Coronal loops".  I ett bredare perspektiv får detta arbete stor betydelse för att bättre förstå solens aktivitet och dess inverkan på det magnetiska fältet, plasma och rymdmiljön. Gymnasiearbetet utgör således ett värdefullt bidrag till det övergripande målet att minimera riskerna för skador på elektronik och förbättra vår förståelse för solsystemet.
 

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik.
Ulf Danielsson från Ludvika är forskaren, föreläsaren, debattören som du säkert både sett på TV och hört i radio. Han föreläser om universums historia och framtid, om svarta hål, mörk materia och mörk energi. Existentiell vetenskap när den är som bäst.

Programmet kommer eventuellt att uppdateras med ytterligare punkter. 

Anmäl dig här!
Begränsat antal platser
(om du har problem att anmäla via formuläret nedan, kontakta petra.holmlund@samarkand2015.com)

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter