Nyhetsarkiv

2018

Åter igen sätter vi energistaden nummer 1 – Ludvika – på kartan som ett världsledande centrum för teknik, innovation och energiomställning till fossilfri energi.

Läs hela inlägget »

Stor uppmärksamhet och mycket intresse visades för HVV:s Leverantörsnätverk under mässan Elmia Subcontractor. På stora scenen intervjuades Samarkand2015:s Vd om det lyckosamma nätverket. Se video här

Läs hela inlägget »

En av medarbetarna På High Voltage Valley/Samarkand2015, Lisbeth Söderling, hyllas av ABB för sina betydande insatser inom HVDC. 

Läs hela inlägget »

Lars Lindblom, VD på AB Samarkand 2015, berättar om projektet HVV, High Voltage Valleys Leverantörsnätverk på mässan Elmia Subcontractor, som är Sveriges största industrievent där tillverkningsindustrins experter är samlade under ett och samma tak. 

Läs hela inlägget »

Dalarnas största anläggning för solel finns på taket till Ludvika sporthall. Runt rondellen har det växt fram ett solcentrum, där brandstationen har solpeneler på taket och senast i raden även församlingshemmet ska få el från solen. Häng med på en flygtur över området!

Läs hela inlägget »

Hej, kan man ladda en elbil hos er? Givetvis, du är välkommen! Var svaret då Berra Marcusson ringde till High Voltage Valley/Samarkand2015. Berra var I full färd att planerade sin bilresa från Gotland till Säfsen Resort där han skulle föreläsa på Adventure Days – ett stort motorcykelevenemang för grusvägsentusiaster.

Läs hela inlägget »

Välkommen till High Voltage Valley och Samarkand2015 säger vi till Petra Holmlund som är ny kommunikatör hos oss.

Läs hela inlägget »

Nu är solelsanläggningen på Sporthallen och brandkåren invigd.
Ett stort antal hade samlats för den högtidliga invigningen. På den display som finns vid sidan av entrén till sporthallen, kan man nu se hur mycket el som produceras.

Läs hela inlägget »

Missa inte årets Powerful Innovation Day den 17 april kl 13.00-16.00, plats High Voltage Valley/Samarkand.
Årets tema är "Framtidens smarta elnät - det hållbara energisystemet". Vi får under eftermiddagen lyssna till bla Karl Elfstadius. 
Hela programet här!
 

Läs hela inlägget »

Fredagen den 12 januari presenterade studenter från Högskolan Dalarnas mastersprogram i Solenergi, sina studentprojekt.
De 15 studenterna som kommer från olika länder i hela världen har genomfört två delprojekt för High Voltage Valley, Ludvika kommun, LudvikaHem och VB Elnät.
I Energy Matching har studenterna undersökt möjligheterna att kunna minimera användandet av pellets genom att installera solceller på en fastighet i Sunnansjö.

Läs hela inlägget »

High Voltage Valley finns med i den arbetsgrupp, som arbetar med världens största transformatorlåda. En transformatorlåda som kan komma bli Ludvikas nya landmärke.  Nyligen slog ABB världsrekord med att bygga en transformatorlåda där spänningsnivån ligger på 1,1 miljoner volt.

Läs hela inlägget »