Nyhetsarkiv

Elbilar, solcellsanläggningar, luftkonditioneringar och värmepumpar är några exempel på anläggningar som skulle kunna användas i cyberattacker för att slå ut elnätet. Nu ska Krafttankens ödriftsystem användas i forskningssyfte för att bidra till ökad kunskap och säkrare och robustare elkraftsystem. Energimyndigheten har beviljat RISE och Samarkand2015 bidrag för ett treårigt projekt där High Voltage Valleys expertis ska samverka.

Läs hela inlägget »

Förra året etablerades Vindkraftarena Dalarna; ett embryo för att koordinera processer kring och skapa en plattform för kommuner, vindkraftsbolag och organisationer att diskutera utvecklingen av vindkraft i länet. Årets konferens summerar det vi hittills har åstadkommit tillsammans och vad som ligger framför oss. Utrymme ges för att utbyta idéer, behov, tips, erfarenheter och verktyg som vi alla kan ha användning av framöver.
När: 8 december
Var: Borlänge, Galaxen Konferens
Sista anmälningsdag: 23 nov 2023

Läs hela inlägget »

Många applåder och imponerande hejarop utbrast på årets Powerful Innovation Day, både som uppskattning till de fantastiska föredragarna men även som respons på våra kommuners unikt expansiva läge, vilket kommunstyrelsens ordförande i Ludvika lyfte i inledningen.  
Energiförsörjning, rymdprojekt och universums framtid var några av sakerna som avhandlades på årets arrangemang där Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik var gästföreläsare. Jenny Jansson och Zack Löfgren var två andra föreläsare som inspirerade och imponerade på publiken. 

Läs hela inlägget »

En robust elförsörjning är en förutsättning för länets välstånd och utveckling. Projektet Effekt4Dalarna samlar lokala/regionala/nationella elnätägare, offentliga organisationer och näringslivet för att skapa och genomföra det gemensamma utvecklingsarbete som är nödvändigt för att möta utmaningarna. Projektet leds av High Voltage Valley. 
Vi inbjuder er härmed att lämna anbud på att teckna ett ramavtal om el-konsulttjänster för planering och utveckling av Dalarnas elnät och elförsörjning.
 

Läs hela inlägget »

Stort grattis till Annelie Jacobsen som vann tipspromenaden på HVV Walks återinvigning i samband med Earth Week. Priset, ett presentkort på 500 kronor sponsrades av Unika Ludvik och delades ut av Marianne Liinanki från Samarkand2015. 

Läs hela inlägget »