Nyhetsarkiv

Ludvika har blivit ett centrum för miljövänlig energi i allmänhet och solel i synnerhet.
Temat för årets Energimässa är fossilfria lösningar för energiförsörjning, både för villor och större byggnader.
Funderar du på solpaneler till ditt hus? Är du nyfiken på vindkraft? Går du i tankarna om att köpa en ny elbil eller kanske en elcykel?

Läs hela inlägget »

Inom de närmaste åren kommer det att lanseras mer än 100 olika modeller av laddbara bilar. I samband med det behöver Sverige öka antalet laddstationer och få till en säker laddning hemma. Power Circle, MRF (Motorbranschens Riksförbund) och Bil Sweden har tagit fram en informationsfilm i samarbete med elsäkerhetsverket. . Filmen tar upp vad den som har en laddbar bil bör tänka på när man laddar hemma. Vilka risker bör du undvika? Vad är fördelen med att använda en laddbox vid laddning? Vad kan hända om du inte har laddbox?
Du kan se filmen här.

Läs hela inlägget »

Tänk dig in i ett scenario där hela Västerbergslagen blir utan el. Det är vinter och kallt ute... kanske snart även inne. Hur gör du för att klara dig? Har du kanske redan förberett dig praktiskt på något vis eller har du tänkt ut en plan? Skriv ditt tips och var med i vår tävling! Och du, ju miljövänligare tips desto större chans att vinna. 
Senast 24 mars vill vi ha ditt tips.
 

Läs hela inlägget »

Den 27 mars är det dags för den tionde upplagan av Powerful Innovation Day. Temat är "Sol, vind och vatten - fossilfri el i Västerbergslagen".
Dagen inleds med en minimässa i receptionen, där du bland annat kan få information om smart energispar. Efter lunch hålls föreläsningar och mingel.
Mer information och hålltider kommer senare.  

Läs hela inlägget »

Åter igen sätter vi energistaden nummer 1 – Ludvika – på kartan som ett världsledande centrum för teknik, innovation och energiomställning till fossilfri energi.

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.