Nyhetsarkiv

Välkommen till årets Powerful Innovation Day

Energiförsörjning, rymdprojekt och universums framtid är några av sakerna som kommer att diskuteras på årets Powerful Innovation Day där Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik är en av föreläsarna. Vidare får ni höra Jenny Jansson och Fredric Lilljebjörn berätta om Mission X, Linda varga mfl infomrera om 
Välkommen att lyssna på intressanta föredragningar och att träffa företag och intressenter för inspiration och utbyte av erfarenheter. Missa inte att anmäla dig till denna inspirerande och informativa eftermiddag. 

Läs hela inlägget »

En robust elförsörjning är en förutsättning för länets välstånd och utveckling. Projektet Effekt4Dalarna samlar lokala/regionala/nationella elnätägare, offentliga organisationer och näringslivet för att skapa och genomföra det gemensamma utvecklingsarbete som är nödvändigt för att möta utmaningarna. Projektet leds av High Voltage Valley. 
Vi inbjuder er härmed att lämna anbud på att teckna ett ramavtal om el-konsulttjänster för planering och utveckling av Dalarnas elnät och elförsörjning.
 

Läs hela inlägget »

Stort grattis till Annelie Jacobsen som vann tipspromenaden på HVV Walks återinvigning i samband med Earth Week. Priset, ett presentkort på 500 kronor sponsrades av Unika Ludvik och delades ut av Marianne Liinanki från Samarkand2015. 

Läs hela inlägget »

Den 25 maj klockan 16.00 - 18.00 håller vi Öppet hus i Krafttanken. Välkommen att titta in i transformatorlådan och se energilagret som ska bidra till fossilfri lokal energiförsörjning i Ludvika vid en eventuell kristid.

Öppet hus arrangeras i samband med Earth Week då det även är återinvigning High Voltage Valley Walk och Öppet hus vid Ludvika vattenkraftverk

Läs hela inlägget »

I samband med Earth Week och öppet hus av Krafttanken är det återinvigning High Voltage Valley Walk. Det är ett interaktivt gångstråk med syfte att synliggöra innovationskraften i bygden.
Under torsdagen den 25 maj har vi en tipspromenad längs gångstråket. På fem av de 17 skyltarna längs stråket finns separata QR-koder som du då ska skanna för att komma till tipsfrågorna.

Läs hela inlägget »