Leverantörsnätverket

Leverantörsnätverket – High Voltage Valley består av en grupp företag som alla är leverantörer till ABB. Företagen  är strategiskt utvalda av ABBs inköpsavdelningar och är viktiga för både ABB och Ludvika som ort.

Leverantörsnätverket erbjuder ett helhetsåtagande med ansvar för allt från logistik till kvalitetssäkring av såväl produkt som leverans.

Nätverket gör att företagen kan ta på sig större förfrågningar där en leverantör blir huvudansvarig och övriga företag kopplas in som interna underleverantörer. Möjlighet till större materalinköp till lägre pris gör att kunden får ett lägre pris
Leverantörsnätverket kännetecknas av engagemang och ett professionellt agerande.

Företagen inom leverantörsnätverket är:
Lemont AB
Mattson Metal AB
Svanströms Lackeringar AB
Vilas (Väsman Invest Laserteknik) AB
Plimab AB
MVUSAB
 


Kort om företagen

Lemont AB
Är ett högteknologiskt verkstadsföretag och en kvalificerad produktionspartner som levererar del- och helhetslösningar till kunder inom energi-, skogs- och industrisektorerna.

Mattson Metal AB
Är ett företag som arbetar med hela produktionskedjan inom varmpressning, från råämnen till monteringsfärdiga produkter.

Svanströms Lackeringar AB
Är ett innovativt företag med inriktning på lackering (industri-, pulver- och billackeringar) samt virvelsintring.

Vilas (Väsman Invest Laserteknik) AB
Är en underleverantör som tillverkar plåtdetaljer till industrin med hjälp av laserteknik. Produktionen bygger på flexibilitet utan fasta verktyg, är kostnadseffektiv och anpassad för tillverkning i små och medelstora serier.

Plimab AB
Företag som arbeter med vattenskärning, svets-, lego- och ombyggnadsarbeten samt mekaniska arbeten. 

MVUSAB
MVUSAB är en svets- och mekanisk verkstad. Företaget utför service, underhåll och tillverkning av stålkonstruktioner i svart och rostfritt stål, aluminium och koppar. 

Kontakt: Lars Lindblom