Sol, vind och vatten på Powerful Innovation Day

Under Earth Week arrangerades den tionde upplagan av Powerful Innovation Day samt en energimässa hos High Voltage Valley. Det blev festliga och intressanta tillställningar.
Temat för jubileumsårets Powerful Innovation Day var Sol, vind och vatten - Fossilfri el i Västerbergslagen. 

-

Kathrine Abrahamsen från High voltage Valley höll ett öppningsanförande på temat och välkomnade dagens gäster och föreläsare.

Först ut var Lisbeth Söderling, projektledare High Voltage Valley, som talade under rubriken Från risk till möjlighet - En riskanalys kan leda fram till ett mer hållbart samhälle tack vare kreativ samverkan.

Om hur en Världsrekordtransformator blir till ett energilager och landmärke för Ludvika, berättade därefter Åke Bohl, projektledare på ABB.
 

Dagen till ära bjöds jubileumstårtor som minst sagt väckte uppmärksamhet.
Under fikarasten passade många på att besöka Energimässan i entreplan, där det visades solpaneler, elcyklar, elbilar och mycket annat på temat fossilfri energi.

Eftermiddagens PID fortsatte med Frank Fiedler, föreläsare och forskare vid Högskolan Dalarna, som berättade det senaste om Forskning och utbildning inom solel med fokus på regionen.
 

Magnus Ström, platschef ABB Ludvika talade därefeter om hur ABB och ABB Ludvika bidrar till en bättre värld idag och imorgon.

Från Agenda 2030 och de 17 globala hållbarhetsmålen till lokalt  miljöarbete i praktiken - Om Svenska ABB:s strategier för energi, kemikalier och cirkulär ekonomi, hur ABB Ludvika jobbar konkret och vad arbetet har lett till, talade Lena Westerholm, hållbarhetschef ABB Sverige.