Möjliggöraren som bygger framtidens
energieffektiva samhälle

Utveckling & projekt

Inom High Voltage Valley bedrivs en rad projekt och arbeten. Solel i Ludvika, Energy matching och Multifunktionellt energilager, är några aktuella exempel. Kännetecknande för vårt arbete med Smart specialisering är att det bygger på samarbeten mellan företag, offentliga aktörer akademi och den världsledande kompetens som ABB i Ludvika har inom elkraftsteknik och transmission. 

Internationellt

High Voltage Valley  ingår i flera internationella forsknings och utvecklings projekt. Omställningen till fossilfri energi pågår över hela världen och över-
gången till sol, vind och vatten ställer nya krav på eltransmission. Ett exempel är Capacity Building, Africa, Electrical Power Systems, som är ett samarbete kring eltransmission mellan svenska och afrikanska universitet med stöd av Sida och näringslivet.

Leverantörsnätverk

Leverantörsnätverket High Voltage Valley
är en grupp leverantörer till ABB. Företagen är strategiskt utvalda av ABB:s inköpsavdelningar och är viktiga för både ABB och Ludvika som ort.
Företagen är:

  • Lemont AB
  • Mattson Metal AB
  • Svanström Lackeringar AB
  • Vilas AB
  • MVUSAB
  • Plimab AB 

Nyheter:

Tänk dig in i ett scenario där hela Västerbergslagen blir utan el. Det är vinter och kallt ute... kanske snart även inne. Hur gör du för att klara dig? Har du kanske redan förberett dig praktiskt på något vis eller har du tänkt ut en plan? Skriv ditt tips och var med i vår tävling! Och du, ju miljövänligare tips desto större chans att vinna. 
Senast 24 mars vill vi ha ditt tips.
 

Läs hela inlägget »

Den 27 mars är det dags för den tionde upplagan av Powerful Innovation Day. Temat är "Sol, vind och vatten - fossilfri el i Västerbergslagen".
Dagen inleds med en minimässa i receptionen, där du bland annat kan få information om smart energispar. Efter lunch hålls föreläsningar och mingel.
Mer information och hålltider kommer senare.  

Läs hela inlägget »

Åter igen sätter vi energistaden nummer 1 – Ludvika – på kartan som ett världsledande centrum för teknik, innovation och energiomställning till fossilfri energi.

Läs hela inlägget »

Stor uppmärksamhet och mycket intresse visades för HVV:s Leverantörsnätverk under mässan Elmia Subcontractor. På stora scenen intervjuades Samarkand2015:s Vd om det lyckosamma nätverket. Se video här

Läs hela inlägget »

En av medarbetarna På High Voltage Valley/Samarkand2015, Lisbeth Söderling, hyllas av ABB för sina betydande insatser inom HVDC. 

Läs hela inlägget »