Öppet hus om solel, 9 maj 2017

Det var två intensiva och innehållsrika timmar under High Voltage Valleys öppet hus om solel.
Ett 50-tal besökare kom för att få veta mer och få kunskap om solel.

Nu har Ludvika och Smedjebackens en solkarta!
För att få svar på om det är möjligt och lönsamt att installera solceller, har Jacob Holgersson, energi- och klimatrådgivare i Ludvika och Smedjebackens kommun, tagit fram en solkarta för de båda kommunerna, den första solkartan i Dalarna. Den kommer lanseras på kommunens hemsida lite senare i vår. Om man vill man veta om huset man bor i passar för solceller, ta kontakt med Jacob Holgersson så skickar han en bild.
Du kan få reda på om ditt hus lämpar sig för solceller och i så fall vilken del av taket som passar bäst. Intresset för solkartan var stort under öppet hus och kön till Jacob var lång.
 
Vi hade även förmånen att ha Bengt Stridh på plats. Bengt är mannen bakom den mest innehållsrika webbsidan om solel, bengtsvillablogg.info. Så ni som inte var med kan besöka Bengts blogg och få massor av information och tips om solel.
 
Med under eftermiddagen fanns också VB Energi. Energibolaget är den första kontakten du bör ha innan installation.
Företagen som deltog var nöjda och hade fått en del kontakter. Dala Solenergi, Solelit, Francks Kylservice, ETC, Klimatmontage, Kenneths Elservice var alla med. Så har du funderingar om installation av solceller, kan dessa vara exempel på företag du kan kontakta.
 
Öppet hus var en del i projektet Solel i Ludvika där High Voltage Valley är projektägare och en samverkan mellan Ludvika kommun, Ludvika Hem, VB Energi, STRI, AltPower och Högskolan Dalarna.
 
 

Projektet Solel i Ludvika sponsras av: