Invigning, mässa och Powerful Innovation Day

Nu är solelsanläggningen på Sporthallen och brandkåren invigd.
Ett stort antal hade samlats för den högtidliga invigningen. På den display som finns vid sidan av entrén till sporthallen, kan man nu se hur mycket el som produceras.

Efter invigningen gick ett stort antal till Folkets Hus för att besöka den Solelsmässa som pågick under hela dagen.
När sedan Johan Lindahl från Svensk Solenergi höll föredrag om solel, räckte stolarna inte till. Ett hundratal personer hade kommit för att ta del av föredraget och prata med solelsföretagen, Länsstyrelsen och VB Energi.

Dagen fortsatte sedan med 2018 års Powerful Innovation Day hos High Voltage Valley på Fredsgatan 27.  Årets program med temat "Framtidens smarta elnät - det hållbara energisystemet" inleddes med en föreläsning av Tomas Wall  med fokus på vad som är de stora avgörande innovationerna inom energiområdet. Därefter presenterades de lokala projekt som pågår inom High Voltage Valley; SolEl i Ludvika, Fossilfri Ödrift i Ludvika, Energy Matching och Gruvkraft. En presentation gjordes också av det projekt som pågår i samarbete mellan ABB, Ludvika kommun och High Voltage Valley för att göra två transformatorlådor, fullt utrustade,  till landmärke för Ludvika.
Ett femtiotal personer kom för att delta i PID2018.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter