Var att inte vara rädda för att skryta om allt framstående

High Voltage Valley arrangerar årligen Powerful Innovation Day. I år hölls evenemanget hos Hitachi i företagets infocenter. Temat för dagen var Framgångsrika hållbarhetsinitiativ – Västerbergslagen utmärker sig globalt. Moderator var Lennart Ekdal.

Ett drygt 60-tal gäster bjöds en eftermiddag med fokus på konkurrenskraft och spetskompetens. Ludvikas kommunalråd tillika ordförande i Samarkand Leif Pettersson, Smedjebackens kommunalråd Fredrik Rönning och riksdagsledamot Maria Strömkvist inledde med en paneldiskussion om Västerbergslagens kompetens och ledande position inom hållbar utveckling. Därefter berättade Spendrups hållbarhetschef Anna Lidström om Spendrups bryggeri som är ledande inom hållbarhet, Ovakos HR Manager Jari Lassila och kvalitets- och miljöchef Torbjörn Sörhuus om företagets globalt ledande position inom låga CO2-utsläpp i stålindustrin och Hitachi Energys HR Business partner Sara Facchini-Frankental om deras jämställdhetsarbete och satsningar på socialt hållbar industri.

Samtliga föredragare och paneldeltagare avrundade med en summering med framtidsspaningar om utmaningar och möjligheter där Lennart Ekdal konstaterade att aktörer i Västerbergslagen borde bli bättre på att berätta om alla framstående industrier och företag, alla karriärmöjligheter och om unik spetskompetens som finns. Eftermiddagen lockade både till många skratt och till eftertanke kring problemställningar som belystes. En uppmaning från Ekdal var att inte vara rädda för att skryta om allt framstående.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter